hege og kjell magnes julebrev 2012


KJÆRE VENNER!

VI SKRIVER 9. DESEMBER OG DET ER ET NYDELIG VÆR UTE - KLAR HIMMEL OG LYS HIMMEL I SØR. DET NÆRMER SEG JUL OG DA ER TIDA INNE FOR  DET ÅRLIGE JULEBREVET.

 

2012 startet slik det skal gjøre i Tromsø - sammen med venner på et godt utkikkspunkt hvorfra vi kan beskue Fjellfyrverkeriet. Ta en titt selv, da vel.

Bare et par uker inn i januar startet nye fyrverkerier - Tromsø Internasjonale Film-festival og Nordlysfestivalen som de gjør hvert år. Disse to storartede festivalene gjør overgangen fra mørketid til mer solrike dager til en fest.

I begynnelsen av mars var det Heges tur til å legge ut på tur for å besøke venner i Zürich, Det norske universitetssenteret i Paris sammen med de andre juristdekanene og endelig foreningen av europeiske juridiske læresteder som holdt møte i Madrid.

I begynnelsen av februar dro Kjell Magne til Sverige for å sette seg inn i svensk kulturpolitikk. Det skjedde i regi av KULTURUTREDNINGEN 2014. Han er med i gruppen som er oppnevnt av kulturmisnistreren for å utrede utviklingen i norsk kulturpolitikk etter 2005. Den skal også identifisere de viktigste kulturpolitiske utfordringene i årene framover. Den skal legge fra en såkalt norsk offentlig utredning i februar 2013.

Knapt hjemkommet dro Kjell Magne sammen med en av lærerne på Musikkonservatoriet på en 10 dagers arbeidsreise til Port Elisabeth i Sør-Afrika. Hensikten var å arbeide fram en avtale med Mandela Metropolitan Music Assembly (MMMA) om 2-4 praksisplasser for konservatoriets musikklærerstudenter. MMMA er en frivillig organisasjon som arbeider med å gi barn og ungdom fra slumområder i byen mulighet til å komme seg bort fra vold og kriminalitet gjennom å lære seg å spille instrumenter og øve seg i å samarbeide gjennom å spille i korps. Bildet er tatt på en korpsøvelse.

Uken før påske kom Kyrre hjem på vinterferie. Han lengtet etter nordnorsk vinter som jo er mangelvare i Dhaka, Bangladesh.

20. mai la de to Kjellene - Kjell Yngve og Kjell Magne ut på siste etappe av Via Francigena fra Pavia sør for Milano til Roma. Målet var å komme fram til Den evige stad innen 1. juni. De klarte det, men dessverre ikke uten hjelp av buss et stykke. Behov for sykkelreparasjoner underveis førte til forsinkelser, men torsdag 31. mai kl. 10:44 var de framme på Petersplassen svært stolte av seg selv.


Nå var ikke 1. juni en tilfeldig ankomstdag. Saken var den at Kjell Magne hadde invitert til 60-årsfeiring i Roma. Dermed ankom venner og familie til Roma til tre dagers samvær med guidete turer i Roma (Forum Romanum m.m. og Vatikanmuseet) og til Tivoli (Hadrians villa og Villa d’Este).


I slutten av juni og rett før vi tok ferie dro Hege på arbeidsreise til Arkhangelsk.


Vi møttes i Oslo 30. juni og dro derfra på ti dagers ferie til Portugal. Etter er par dager i Lisboa dro vi ned til Algarve-kysten hvor vi tilbrakte en deilig uke sammen med Ida, Maria, Kari og Espen (Kjell Magnes nevø og familie).


Ferien var ikke over med det. Vi hadde et par fine uker på hytta på Torbjørnsøy eller Hongkong, som vi kaller den. Et paradis i all slags vær.


På vei hjem tok vi turen innom Røst - ytterst i Lofoten hvor det var premiere på Operaen «Querini» 4. august. Dette ble både en formidabel reise og scenisk opplevelse - ta en titt på videoen så får du et inntrykk du også.


Vel hjemme i Tromsø ventet vi spent på nyheter fra Kyrre som var på flyttefot til Beijing. Den 13. august begynte han i sin nye jobb som førstesekretær ved ambassaden der.


Høsten har fløyet av gårde - travel på alle måter. Hege har vært på en konferanse i Trier - Tysklands eldste by - og i Bryssel hvor Heges fakultet sammen med Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi ved Universitetet i Tromsø den 3. oktober i samarbeid med Eva Joly arrangerte seminaret “Future Fisheries”. EUs fiskerikommisær Maria Damanaki og 90 andre fremtredende EU-politikere og topp-byråkrater deltok. Samme måned feiret Jurfak sitt 25-års-jubileum med 400 gjester fra fjern og nær.


Likevel er året mest fyllt av hverdager og våre består, som dere vet, i fakultetsledelse. Vi er inne i våre siste år av åremålsperioden. På nyåret blir jobbene lyst ut på nytt. Vi får bruke tida fram til det med å tenke på om vi skal søke på en ny periode.


Nå står jule- og nyttårshelga for døra. Også i år vil den bli annerledes enn tidligere. Vi reiser til Beijing for å feire jul sammen med Kyrre. 31. desember er vi tilbake i Tromsø for nyttårsfering og Fjellfyrverkeri.


Vi sender varme hilsener og gode ønsker om en fredelig jul og et framgangsrikt nytt år til dere alle.


 

Hege og Kjell Magne
Askeladdsvingen 9, 9010 Tromsø
Tlf.: 77 61 91 53

Mob.tlf.  Hege: 41 30 82 30

Mob.tlf. Kjell Magne: 906 13 054
E-post:

hege.brakhus@uit.no
kmmaelen@gmail.com